Gala 4 November 2023
485 woorden
2 minuten leestijd

Update Klussendag

Het is tijd voor een update over onze recente klusdagen en hoe we verder gaan met ons gezamenlijke streven om mensen in onze gemeenschap te helpen. Na Het Groene Gala is het Kernteam “uitvoering Groene Gala” aan de slag gegaan om de handen uit de mouwen te steken en zo het goede doel te ondersteunen. Voor Soest zijn vanuit de coördinerende stichting EnergieActief Soest i.s.m. Present en Balans, het kernteam met klussers vanuit de clubs bij geselecteerde huizen in de wijk De Engh reeds daadkrachtig aan de slag gegaan. Met BaarnDuurzaam wordt het plan van aanpak opgezet voor 2 te selecteren wijken. Tijd voor een update van dit mooie project! Hieronder vind je een overzicht van belangrijke punten en ontwikkelingen:

Klusdagen Recap

 • 2 februari: Samen hebben we 20 huishoudens geholpen.
 • 15/16 maart: Dit keer hebben we 30 huishoudens bijgestaan.

Betrokken Clubs

We zijn verheugd te zien dat de volgende clubs momenteel betrokken zijn bij deze klusdagen:

 • Lions Eemland
 • RC Soestdijk
 • Lions Baarn – Drakenstijn
 • Ladies Circle
 • Leo’s
 • RC Soest - Baarn

Eerste Ervaringen

Een vrijwilliger deelde zijn ervaring met ons:

"De klusdag was een bijzondere en mooie dag. Al wandelend naar de huizen tussen de prachtige bloesembomen, was het zo goed en mooi om bij diverse mensen thuis te mogen komen. Ook bijzonder te ervaren hoeveel vertrouwen ze hebben en hoe dankbaar de mensen zijn. De groep waarmee we het deden; allemaal aardige mensen die wat over hebben voor de ander. Hele warme en waardevolle dag met mooie ontmoetingen èn een fantastische lunch! Zo liefdevol bereidt. Dus heel positief qua hulp en handen uit de mouwen te kunnen steken."

Hulp Nodig

We hebben nog hulp nodig met het aanbrengen van energiebesparende materialen op de volgende klusdagen: 

 • 6 april
 • 11 mei
 • 25 mei

In mei gaan we specifiek in de wijk Klaarwater aan de slag. Met de ondersteuning van de vereniging van eigenaren, de gemeente en serviceclubs kunnen we met materialen, geld en onze handen mensen in deze wijk helpen. Er zijn nu zo’n 50 woningen geselecteerd waar ons geld aan besteed kan worden.

Bij wie aan te melden

Lisette Tijmensen coördineert de afspraken met EnergieActiefSoest voor de klusdagen in april en mei. Dit doet ze met elke coördinator van elke club en met stichting Present die de klussers begeleid en plant per woning. Dus schroom niet en maak een dagdeel of dag vrij om dit mooie project te ondersteunen en meld je aan via je coördinator.

Stichting Present

Voor wie Stichting Present nog niet kent: zij brengen de vraag naar hulp en het aanbod van vrijwilligers samen. Samen met de gemeente en wijkverbinders komen ze in contact met mensen die hulp nodig hebben. Present organiseert en coördineert ook deze klusdagen. Laten we blijven samenwerken om onze gemeenschap te ondersteunen en een positieve impact te maken op het leven van anderen.

Met vriendelijke groet, namens alle leden van het kernteam,

Bert van Dijk

Voorzitter Het Groene Gala

Nieuwsoverzicht