Gala 4 November 2023
223 woorden
1 minuten leestijd

Groene Gala is een succes

Het Groene Gala, bedacht om geld in te zamelen tegen energiearmoede in de gemeenten Soest en Baarn, bracht een bedrag van 40.500 euro op.

door Maranke Pater

Ruim tweehonderd deelnemers waren zaterdag aanwezig in het AFAS Theater in Leusden voor een avondvullend programma over stimulering van de energietransitie in Eemland en omstreken. De ambitie is om met de opbrengsten vijfhonderd woningen in de gemeenten te verduurzamen. Hier wonen mensen die zelf niet genoeg inkomsten hebben om hun woning energiezuiniger te maken. Bert van Dijk, voorzitter van het Groene Gala: ,,De beweging is ingezet. Nog voor het eind van deze maand hopen we met vrijwillige klusteams vanuit de serviceclubs uit Baarn en Soest een start te maken met het energiezuiniger maken van woningen. We hebben nu de middelen om de stichtingen BaarnDuurzaam en Energie Actief Soest hiermee te ondersteunen.” 

OPGEVEN

De cheque werd op het podium overhandigd aan energiecoaches, wijkverbinders, de (voormalige) klimaatburgemeesters van Baarn en Soest en Bert van Dijk. Van Dijk: ,,Zij verkondigen samen met BaarnDuurzaam en Energie Actief in achterstandswijken de boodschap aan mensen dat wij geen commerciële organisatie zijn of van de gemeente of overheid zijn, we zijn puur charitatief.” Zowel geïnteresseerden die vrijwilliger willen worden als mensen die te maken hebben met energiearmoede kunnen zichzelf opgeven bij Baarn Duurzaam en Energie Actief Soest via baarnduurzaam.nl en energieactiefsoest.nl.

Nieuwsoverzicht